Wij organiseren twee keer per jaar een reeks van drie vrijblijvende initiatietrainingen. Tijdens deze initiatietrainingen kan iedereen met interesse om te starten met hockey komen proberen of hockey iets voor hem/haar is. Deze trainingen gaan door in juni en september. Nadien kan ingeschreven worden bij de club.

De volgende reeks initiaties vindt plaats in september 2024 op volgende data:

- zondag 1 september tussen 10u-11.15u

- zondag 8 september tussen 10u-11.15u

- zondag 15 september tussen 10u-11.15u

Inschrijving vooraf is verplicht via deze link: inschrijving proeftraining september 2024 .

Sportieve kledij en een drinkbus met water volstaan, je krijgt van ons een stick om te gebruiken.

Deze proeftrainingen voor seizoen 2024/2025 staan open voor meisjes en jongens van geboortejaar 2019 tem geboortejaar 2013. We hebben helaas niet genoeg plaats meer op ons veld om oudere jeugdspelers op te leiden.

Ben je van 2012 of ouder kan je enkel aansluiten als je minimaal één volledig jaar hockey ervaring in competitie hebt. Contacteer ons op de mail hieronder om de mogelijkheden te horen om aan te sluiten bij één van onze bovenbouw ploegen.

Volwassenen (18+) zonder ervaring kunnen terecht bij onze trimhockey. Hier kan een heel jaar lang ingestapt worden.

Na inschrijving ontvang je een bevestigingsmail met alle info. Tijdens de laatste initiatiatraining organiseren we een infomoment in het clubhuis. Je kan altijd iemand van de club aanspreken tijdens de initiatietrainingen met je vragen.

Wil je inschrijven bij de club nadien? Je zal na afloop van de laatste training een mail met alle info ontvangen van ons. Op onze site staat het meeste ook al uitgelegd onder 'starten met hockey - proeftraining'.

Heb je toch nog specifieke vragen? Stuur dan een mail naar sportief@denderhockey.be

De initiaties zijn je goed bevallen en je wil blijven hockey spelen? Dan dien je zelf initiatief te nemen en je in te schrijven via het formulier op onze website onder 'club - lid worden'. Alle info over het lidgeld is daar ook te lezen. 

Je zal na de inschrijving een mail ontvangen met de betalingsgegevens. Na ontvangst van de betaling schrijven wij je in bij onze club en bij de Vlaamse Hockey Liga. Ontvangen wij het lidgeld niet binnen de 7 dagen zal je inschrijving door ons verwijderd worden. Nadat wij de betaling verwerkt hebben, zal je een log-in ontvangen voor ons ledenplatform Twizzit. Maak onmiddellijk je profiel aan: al onze clubcommunicatie gebeurt via dit platform!

Zodra je ingeschreven bent als nieuwe speler, kan je onmiddellijk langskomen op de trainingen van de oefenjeugd die starten eind augustus samen met de andere trainingen. 

In de oefenjeugd wordt de kinderen de kans gegeven om op eigen tempo de hockeytechnieken aan te leren. Deze kinderen krijgen twee trainingen per week. In de winterstop trainen alle spelers (ook de competitiespelers) één keer per week. Afhankelijk van het aantal spelers per leeftijd zullen de spelers uit de oefenjeugd na de winterstop in een ploeg ingedeeld worden om deel te nemen aan competitie. Ga er dus van uit dat je kind vanaf mid februari wedstrijden zal spelen. Wedstrijden vinden altijd plaats op zaterdag en nooit in de schoolvakanties. De jongste ploegen spelen het vroegst op zaterdag. Hoe ouder, des te later op de dag er gespeeld wordt. 

Onze oefenjeugd 1 (geboortejaar 2019) traint één keer per week op woensdag. Competitie is voor hen niet verplicht in het eerste jaar. Na nieuwjaar zal wel de kans gegeven worden om deel te nemen aan competitie in de U7 reeks met andere kinderen uit de oefenjeugd 1.

Competitiewedstrijden zijn onlosmakelijk verbonden met een teamsport. Als je interesse hebt om te starten met hockey, bedenk dan vooraf of je dit engagement wil aangaan en of er geen conflicten zijn met andere hobby's op zaterdag.  

Op het moment dat er competitie gespeeld wordt, dient er een outfit aangeschaft te worden. Deze outfit kan besteld worden via de webshop van hockeydirect en zit niet inbegrepen in het lidgeld. Alle info hierover kan je op onze site onder de tab kledij terugvinden. Na de ploegindeling eind november publiceren wij een lijst van de rugnummers, vanaf dan kan de kledij besteld worden. Wil je vooraf al vrijblijven trainingskledij bestellen via de webshop, kan dit uiteraard.

Train je mee met de oefenjeugd, dan dien je zelf je basisuitrusting te kopen: stick, scheenbeschermers en een bit. Alle info hierover onder 'veelgestelde vragen' op onze site.

Onze oefenjeugd is voor seizoen 2024/2025 als volgt ingedeeld:

- Oefenjeugd 1 : geboortejaar 2019 (één training per week)

- Oefenjeugd 2 : geboortejaar 2018 t.e.m. 2013

De trainingsuren voor seizoen 2024-2025 worden in de tweede helft van juni op de website geplaatst. Vanaf dan kan je inschrijven. We organiseren ook een info moment tijdens één van de initiatietrainingen.

Heb je nog vragen? Check dan zeker onze veelgestelde vragen of stuur een mail naar sportief@denderhockey.be 

Uiteindelijk zal na een periode van enkel trainingen in de oefenjeugd iedereen ingedeeld worden in een competitieploeg. Dit houdt in dat er naast de trainingen, op zaterdag een wedstrijd gespeeld wordt. Dit vraagt een engagement van de spelers, maar zeker ook van de ouders. Heb je interesse om te starten met een teamsport zoals hockey, bedenk dan zeker vooraf of je dit engagement wil aangaan. 

Elke nieuwe speler zal in februari starten met competitie in de tweede competitieronde. Uitgezonderd de spelers van oefenjeugd 1, hier is dit op vrijblijvende basis.

De ervaringen met competitiehockey zijn heel erg positief. De spelers groeien duidelijk naar elkaar toe en komen meer en (nog) gemotiveerder trainen, het spelniveau stijgt elke week en de ouders zijn betrokken en enthousiast. Een investering niet alleen in je tijd, maar ook in je kind. En natuurlijk de mogelijkheid om deel te nemen aan een actief sociaal verenigingsleven!

Wat houdt inschrijven in competitie juist in voor de spelers?

Van de spelerswordt verwacht dat ze zich engageren om zo veel mogelijk te komen trainen en aanwezig te zijn op wedstrijd. Afwezigheid dient tijdig gemeld worden via twizzit. We zijn geen club waar eens niet aanwezig zijn op training direct tot gevolg heeft dat je niet meedoet op wedstrijd, maar verwachten wel een ernstig engagement. Als club engageren we ons om iedereen tem U12 gelijke speelkansen te geven. Iedere speler kan zich op zijn eigen tempo ontwikkelen in een positieve omgeving. Fair play en respect voor de scheids, tegenstander én het materiaal zijn in hockey geen loze begrippen. Onze spelers dienen dit actief mee uit te dragen.

Wat houdt inschrijven in competitie juist in voor de ouders?

Een teamsport vraagt ook het nodige engagement voor de ouders. Breng je kind op tijd naar de training en wedstrijd. Laatkomers storen de training en wedstrijdvoorbereiding.

Respecteer de parkeerregels aan onze club. Blokkeer geen opritten en parkeer je niet op het voetpad.

Vervoer voor uitwedstrijden. Gezien de verre verplaatsingen wordt er vaak gecarpoold. Aan elke ouder (vooral bij de oudere jeugd) wordt gevraagd om twee keer per competitieronde te rijden.

Ongeveer twee keer per competitieronde heeft jouw team bardienst. Aan de ouders wordt gevraagd om een shift van drie uur op zaterdag tijdens de wedstrijd te doen.

In de hockeywereld spelen de ouders een belangrijke rol bij de begeleiding van de ploegjes. Per ploeg dient er een ploegverantwoorderlijke, coach en een scheids te zijn. Hiervoor rekenen wij op de ouders. De club voorziet opleidingen en begeleiding. 

Ten slotte organiseren we verschillende events waar wel altijd een handje extra kunnen gebruiken.

Het lijkt misschien wat overdonderend maar een club zoals de onze draait grotendeels op vrijwilligers. We hebben een unieke sportinfrastructuur neergezet waar je kind in de beste omstandigheden zijn hobby kan beoefenen. Dit heeft een ernstige financiële inspanning gevraagd van de club. Zonder de hulp van de vele vrijwilligers krijgen we het helaas niet rond. Daarenboven is ons lidgeld bij de laagste van heel België voor clubs met een eigen infrastructuur. We willen de sport toegankelijk houden voor iedereen. 

Shirtsponsors
Nieuw veld mogelijk dankzij
Hoofdsponsor
Dender Hockey
Trimtoernooi
Clubshop

Routebeschrijving

Bezoekende ploeg, toeschouwer of nieuw lid? Klik hier voor een wegbeschrijving en wat toelichting over onze infrastructuur.                       

De contactgegevens van onze ploegmanagers kan je terugvinden onder 'Sportief - Onze competitieploegen'. 

Veldsponsors
Wedstrijd Kalender

© 2022, website powered by Twizzit.com