In februari 2015 organiseerde de sportdienst van Ninove in samenwerking met de Vlaamse Hockey Liga een eerste hockeykamp op het kunstgrasveld van Pollare. Tot dan was er nog nooit hockey gespeeld in Ninove. De VHL wil de sport bij een groter publiek bekend maken en huurde hiervoor twee fantastische Nederlanders in: Jos en Frank. Aan het kamp namen een twintigtal spelers deel. Een paar weken later starten Jos en Frank met een wekelijkse initiatietraining op zaterdag. Wat begon met een tiental spelers groeide elke week. 

In april 2015 beslisten vier ouders om dit initiatief niet te laten doodbloeden. Dit resulteerde in de oprichting van de VZW Dender Hockey eind mei 2015. Gelukkig wisten we vooraf niet waaraan we begonnen en hadden we het enthousiasme en de know how van Jos om op terug te vallen. Ninove was niet echt een hockey gemeente. Er zat niemand in de club met enige ervaring in de hockeywereld. Alles moesten we zelf uitzoeken: met hoeveel spelen ze per jeugdcategorie, de spelregels, het materiaal, de afmetingen van de doelen, ... Daarnaast nog geschikte trainers vinden, kledij, administratie, enzovoort.

Toen we begin september 2015 met de officiële trainingen begonnen, sloegen de twijfels nog toe. Slechts 15 spelers die zich reeds ingeschreven hadden. Maar stilaan begon de mond aan mond reclame te werken en na een volledig uitgeregende opendeurdag stroomden de inschrijvingen binnen. Zo trainden in oktober ongeveer 60 spelers op regelmatige basis.

In maart 2016 namen we de eerste keer deel aan competitie met twee ploegen. In september 2016 werden dit vier ploegen en in februari 2019 starten we met 11 ploegen.

Ondertussen heeft onze club de kaap van de 220 leden gerond, waarvan meer dan 180 jeugdspelers in competitie. Momenteel wordt de club verder uitgebouwd en gestructureerd. Evenwel zitten we op onze huidige locatie aan ons plafond. Er zijn verregaande plannen om de club op korte termijn te verhuizen naar een nieuwe locatie te Outer. We hebben het gebruiksrecht verkregen over 3 hectare recreatiegrond en plannen de oprichting van een gloednieuw waterveld en duurzaam clubhuis met respect voor de landelijke omgeving. De weg is nog lang niet gelopen, maar we werken er hard aan.

Tot dan willen we vooral een heel gezellige club zijn, waar sportief plezier en fair play voorop staat in een relaxte sfeer en positieve omgeving.