Dender Hockey Ninove

Je hebt interesse om te starten met hockey? Super! Hier kan je één en ander terugvinden mbt het materiaal, uitrusting en competitie.

Vanaf welke leeftijd

Wij aanvaarden voor seizoen 2018-2019 spelers vanaf geboortejaar 2013. 

Volwassenen

Op vandaag hebben we geen ploeg voor volwassenen.

We hebben wel een trimploeg.  Trimhockey is een vriendschappelijke gemengde competitie gericht op oa de ouders van de spelers. Eén à twee keer per maand is er een wedstrijd in een heel ontspannen sfeer, meestal op maandagavond. 

Trimhockey richt zich op absolute beginners of op spelers met ervaring die nog recreatief één keer per week willen spelen. 

Engagement spelers én ouders

Uiteindelijk zal na een paar maanden training iedereen ingedeeld worden in een competitieploeg. Dit houdt in dat er naast de trainingen op zaterdag een wedstrijd gespeeld wordt. Dit vraagt een engagement van de spelers, maar zeker ook van de ouders. Heb je interesse om te starten met een ploegsport zoals hockey, bedenk dan zeker vooraf of je dit engagement wil aangaan. 

Hockey is een ploegsport. Dit houdt in dat je ploeg op je rekent. Dit zowel op training als tijdens de wedstrijden. Probeer naar zoveel mogelijk trainingen te komen, op een paar maand tijd merk je duidelijk het verschil tussen spelers die heel regelmatig komen trainen en spelers die er vaak niet zijn. 

Verplaatsingen in competitie zijn vaak een eind rijden. Laat de ploegmanager tijdig weten als je niet kan komen. Het is niet de bedoeling om slechts 50% van de matchen aanwezig te zijn. Het is voor de ploeg niet leuk om met onvoldoende spelers naar een wedstrijd te trekken.    

Aan alle ouders zal een helpende hand gevraagd worden: begeleiden van een team, wedstrijden fluiten, vervoer bij uitwedstrijden of mee een activiteit organiseren. Zonder de grote schare vrijwilligers geen hockeysport! Een investering in uw vrije tijd en die van uw kinderen, maar ook een leuke manier om een nieuw sociaal netwerk aan te boren. 

Stick to fair play!

Wij hechten veel belang aan sportiviteit en fair play. Zowel op als naast het veld. Respect voor de scheidsrechter en tegenstander zit in het DNA van de hockeysport. Ook onze club wil deze waarden actief mee uitdragen!

Spelersuitrusting

Elke speler dient zelf een basisuitrusting te voorzien:

               * Gebitsbescherming: vanaf 5 €

               * Scheenbeschermers : vanaf 15 €

               * Stick 7 - 9 jaar: vanaf 25 €

               * Stick 10 - 14 jaar: vanaf 50 €

               * Stick 16 jaar en ouder: vanaf 90 €

De club heeft hockeysticks die door nieuwe leden tijdelijk gebruikt kunnen worden. 

Competitie

Een hockeyseizoen verloopt in drie fasen:

               * September tem november : competitie eerste ronde

               * December tem februari : winterstop (enkel trainen één keer per week)

               * Maart tem mei : competitie tweede ronde

De wedstrijden worden op zaterdagvoormiddag gespeeld. Per competitieronde zijn er ongeveer 10 wedstrijden. De verplaatsingen zijn niet bij de deur. Spelers dienen een bepaalde ervaring te hebben om te kunnen deelnemen aan competitie. Dit zal door de trainers bepaald worden. Als je in september start, moet het in principe lukken om in maart je eerste competitiewedstrijd te spelen.

Trainingen

De trainingen gaan door op maandag en woensdag. De uren staan op onze site onder 'Sportief - Trainingsuren'.

Competitiekledij

Elk lid dat deelneemt aan competitie dient zelf zijn competitieuitrusting aan te kopen. De club organiseert hiervoor twee keer per jaar een kledijverkoop. Dit in november en mei. Een volledige outfit bestaat uit kousen, short/skirt, gepersonaliseerde polo (thuis -en uitshirt). 

Daarnaast kan er ook diverse trainingskledij, regenjassen en hoodies aangekocht worden via onze webshop en de kledijverkoop. Dit allemaal vrijblijvend.

Wat uitleg over het materiaal

De club werkt voor de aankoop van haar trainingsmateriaal en keeperpakken samen met Mercian. Leden die op hun webshop bestellen genieten van 10% korting en gratis levering op de club met de kortingscode DHC2015. De club krijgt een extra sponsoring in materiaal bij elke aankoop.

Neem zeker een kijkje op hun nieuwe site: http://hockeycentre.be/ 

Bits

Een gebitsbescherming is verplicht tijdens competitiematchen en op training tijdens de wedstrijdoefeningen. Standaard bits kosten ongeveer 5 € à 7 € en worden het vaakst gebruikt in onze club. Sommige moet je voorkoken (aan te raden), anderen niet. Er bestaan speciale bits voor blokjes en beugels die je kan bestellen. Standaard bits kan je op training bij de club kopen.

Bits van bvb het merk Shockdoctor kosten 20 € à 25 € en bieden meer bescherming en betere pasvorm. Tenslotte kunnen bits ook op maat gemaakt worden.

Scheenbeschermers

Er zit niet heel veel verschil tussen voetbal -en hockeyscheenbeschermers. Die laatsten zijn groter, harder en bieden betere bescherming rond de voet. Welk type je het best draagt, is heel persoonlijk. Op de club prefereren de meesten scheenbeschermers die je niet meer over de voet moet aantrekken.

Een veelgekozen model op de club is dit: http://hockeycentre.be/shop/super-pro-shinguards/  (Maat XS: U8 en U9 - Maat S: U10).

Sticks

Sticks zijn grosso modo in te delen in drie soorten:

1. Houten Sticks. Ideaal voor startende jonge hockeyspelers U7, U8 en U9. Prijsklasse 25 € - 35 €. 

Bvb: http://hockeycentre.be/shop/genesis-0-4/ 

2. Glasvezel (fibreglass). Ideaal voor spelers die wat harder beginnen slaan U9 - U10. Sticks met een grote stijfheid. Prijsklasse 45 € - 65 €.

Bvb: http://hockeycentre.be/shop/genesis-0-3-pinkblueyellow/ 

3. Carbon. Vanaf U10 worden er sticks met carbon verkocht. Prijsklasse vanaf 50 € tot 300 €. Hoe meer carbon (gaat van 10% tot 100%), hoe duurder meestal. Daarnaast spelen schokreductie en de kromming een rol. Hoe ouder een speler wordt, hoe harder er geslagen wordt, hoe sterker een stick moet zijn.

Bvb basismodel met 10% carbon: http://hockeycentre.be/shop/genesis-0-2-silverred/ 

Dit model is ideaal voor spelers U10, U11. 

Vanaf U12 merken we dat onze spelers al hard op de bal beginnen slaan. De sticks met 10% carbon zijn niet gemaakt op een dergelijke langdurige belasting en zullen onvermijdelijk kapot geslagen worden. Investeer vanaf die leeftijd in een betere/sterkere stick die langer zal meegaan.

Voor startende trimmers en U12 adviseren we sticks met minimaal 60% carbon, bvb: https://hockeycentre.be/shop/evolution-0-10-pro/

Geoefende trimmers en spelers vanaf U14: sticks met minimaal 75% carbon, bvb: https://hockeycentre.be/shop/evolution-0-9-dsh/

Voor de lengte van de stick ben je bij de jeugd (tot 12 jaar) nooit verkeerd als de stick tot aan (of net onder) de navel komt. Liever iets te kort dan een te lange stick. Bij twijfel, vraag advies aan de trainers.

Vanaf een bepaalde leeftijd/lengte (U12 of U14) geldt de regel 'tot aan de navel' niet meer. 36,5 inch is dan de standaard lengte van een stick. Met deze lengte kan een speler van 1.85m probleemloos spelen. Grotere spelers kopen soms 37,5 inch. 

Bij beginnende spelers van bvb 14 à 15 jaar treedt vaak een rugpijn op na de eerste trainingen. Een grotere stick kopen is geen oplossing hiervoor. Voldoende opwarmen helpt vaak veel beter. Deze rugpijn verdwijnt quasi altijd na een paar trainingen. 

Hoofdsponsor
Shirtsponsors
Onze bouwplannen
Sweatshirts
Lost & Found

Verloren voorwerpen verzamelen we op deze pagina. Graag zelf contact opnemen via mail om deze terug te bezorgen. 

#wearedenderhockey

© 2016, website powered by Twizzit.com