De initiaties zijn je goed bevallen en je wil blijven hockey spelen? Dan dien je zelf initiatief te nemen en je in te schrijven via het formulier op onze website onder 'club - lid worden'. Alle info over het lidgeld is daar ook te lezen. 

Je zal na de inschrijving een mail ontvangen met de betalingsgegevens. Na ontvangst van de betaling schrijven wij je in bij onze club en bij de Vlaamse Hockey Liga. Ontvangen wij het lidgeld niet binnen de 7 dagen zal je inschrijving door ons verwijderd worden. Nadat wij de betaling verwerkt hebben, zal je een log-in ontvangen voor ons ledenplatform Twizzit. Maak onmiddellijk je profiel aan: al onze clubcommunicatie gebeurt via dit platform!

Zodra je ingeschreven bent als nieuwe speler, kan je onmiddellijk langskomen op de trainingen van de oefenjeugd die starten eind augustus samen met de andere trainingen. 

In de oefenjeugd wordt de kinderen de kans gegeven om op eigen tempo de hockeytechnieken aan te leren. Deze kinderen krijgen twee trainingen per week. In de winterstop trainen alle spelers (ook de competitiespelers) één keer per week. Afhankelijk van het aantal spelers per leeftijd zullen de spelers uit de oefenjeugd na de winterstop in een ploeg ingedeeld worden om deel te nemen aan competitie. Ga er dus van uit dat je kind vanaf mid februari wedstrijden zal spelen. Wedstrijden vinden altijd plaats op zaterdag en nooit in de schoolvakanties. De jongste ploegen spelen het vroegst op zaterdag. Hoe ouder, des te later op de dag er gespeeld wordt. 

Onze oefenjeugd 1 (geboortejaar 2019) traint één keer per week op woensdag. Competitie is voor hen niet verplicht in het eerste jaar. Na nieuwjaar zal wel de kans gegeven worden om deel te nemen aan competitie in de U7 reeks met andere kinderen uit de oefenjeugd 1.

Competitiewedstrijden zijn onlosmakelijk verbonden met een teamsport. Als je interesse hebt om te starten met hockey, bedenk dan vooraf of je dit engagement wil aangaan en of er geen conflicten zijn met andere hobby's op zaterdag.  

Op het moment dat er competitie gespeeld wordt, dient er een outfit aangeschaft te worden. Deze outfit kan besteld worden via de webshop van hockeydirect en zit niet inbegrepen in het lidgeld. Alle info hierover kan je op onze site onder de tab kledij terugvinden. Na de ploegindeling eind november publiceren wij een lijst van de rugnummers, vanaf dan kan de kledij besteld worden. Wil je vooraf al vrijblijven trainingskledij bestellen via de webshop, kan dit uiteraard.

Train je mee met de oefenjeugd, dan dien je zelf je basisuitrusting te kopen: stick, scheenbeschermers en een bit. Alle info hierover onder 'veelgestelde vragen' op onze site.

Onze oefenjeugd is voor seizoen 2024/2025 als volgt ingedeeld:

- Oefenjeugd 1 : geboortejaar 2019 (één training per week)

- Oefenjeugd 2 : geboortejaar 2018 t.e.m. 2013

De trainingsuren voor seizoen 2024-2025 worden in de tweede helft van juni op de website geplaatst. Vanaf dan kan je inschrijven. We organiseren ook een info moment tijdens één van de initiatietrainingen.

Heb je nog vragen? Check dan zeker onze veelgestelde vragen of stuur een mail naar sportief@denderhockey.be