Beste leden, ouders, sympathisanten

Door de huidige Covid-19-crisis kan ons jaarlijks eetfestijn niet doorgaan. Gelukkig vonden we een goed alternatief: Ons AFHAALeetfestijn! Deze vindt plaats op zaterdag 30 en zondag 31 januari 2021.

Ga naar www.denderhockey.be --> events --> eetfestijn, scan de QR-code of 

Plaats hier je bestelling!

Bestellen kan t.e.m. 22 januari 2021! Deel gerust de flyer met vrienden en familieleden!

Fijne feestdagen! Hou het veilig! Geniet van ons afhaaleetfestijn!

Het feestcomité

Aangezien de Bestuursorganen van beide Hockey Liga’s onze kinderen zo veel mogelijk willen laten sporten, en de overheden in België kinderen tot en met U12 de toelating geven om te trainen en wedstrijden te spelen, hebben beide Liga’s beslist om de eerste competitieronde voor de categorieën U7 t.e.m. U12 opnieuw aan te vatten op zaterdag 30 januari 2021.

Enkele belangrijke opmerkingen:

  • De wedstrijden worden zoveel mogelijk ingepland vanaf 13.00 uur, om nieuw uitstel wegens vorst te voorkomen.
  • Alle wedstrijden van de eerste ronde moeten uiterlijk op zondag 14 februari worden gespeeld. 
  • De tweede ronde zal op zaterdag 27 februari starten. Hier treden onze nieuwe ploegen voor het eerst aan.
  • Het aantal supporters per wedstrijd moet verplicht beperkt worden: Elke speler mag vergezeld worden door maximaal 1 familielid en supporters moeten overal en altijd een mondmasker dragen en de distancing van 1m50 respecteren in de club.

In de komende dagen zal de programmatie van de resterende wedstrijden van de eerste ronde gecommuniceerd worden via de hockey app. Spelers die uit de oefenjeugd bij een bestaande ploeg werden ingedeeld, kunnen worden opgeroepen voor de inhaalwedstrijden mee te spelen. 

Helaas heeft het overlegcomité van vorige week geen versoepelingen aangekondigd voor de hockeysport. De verwachting is dat hier niet onmiddellijk verandering in zal komen. Sedert kort bestaat evenwel de mogelijkheid voor sportclubs om georganiseerd training te geven aan spelers ouder dan 12 jaar, voor zover dit gebeurt in groepjes van maximaal 4 personen.

Onze sportieve cel heeft deze week een plan opgemaakt om met respect voor de huidige maatregelen van zowel Stad Ninove, Sport Vlaanderen als de Vlaamse Hockey Liga de trainingen weer op te starten voor onze bovenbouw en oefenjeugd 3.

Concreet houdt dit in dat vanaf maandag 18 januari alle spelers ouder dan 12 jaar één keer per week een aangepaste training zullen krijgen.

Voor de spelers jonger dan 12 jaar verandert er niets.

We voorzien per ploeg telkens een volledig veld en één trainer. De spelers zullen in groepjes van 3 of 4 worden ingedeeld door de trainer en via een rotatiesysteem oefeningen afwerken. Dit is geen 'normale' training: er zal niet samen opgewarmd worden en de afzonderlijke groepjes zullen niet met elkaar in contact komen op het veld. Ook zullen de oefeningen eerder beperkt zijn. Toch geloven we dat zelfs een beperkte training voor onze spelers meer dan welgekomen is na de afgelopen weken.

Deze trainingen kunnen enkel veilig verlopen indien iedereen nauwgezet bepaalde regels respecteert. Neem deze regels aub grondig door met je kind:

- alle spelers duiden minstens 24 uur vooraf hun aanwezigheid aan op Twizzit. Op die manier kunnen de trainers de groepjes indelen en de oefeningen passend voorbereiden. Geen aanwezigheid aangeduid betekent geen training voor deze spe(e)l(st)er. Wij houden de groepsindeling bij ingeval er nadien besmettingsgevaar zou blijken.

- alle spelers dragen een mondmasker van zodra ze uit de wagen stappen. Op weg naar het veld en aan de tribune houden de spelers altijd minstens 1,5 meter afstand. Er zijn geen ouders toegelaten aan het terrein.

- de spelers betreden het veld aan de tribune en ontsmetten de handen. Op het veld mag het mondmasker uit. Het veld wordt verlaten via het poortje aan de containers en de sportsite wordt via die weg onmiddellijk verlaten.

- op het veld houden de spelers altijd 1,5 meter afstand van elkaar (ook tijdens drankpauzes) en de potjes worden niet met de hand aangeraakt.

Indien wij merken dat bepaalde groepen niet in staat zijn om zich aan deze regels te houden, zal het verdere verloop van de trainingen herbekeken worden. We willen ons immers uiteraard altijd aan het veiligheidsprotocol van de Vlaams Hockey Liga houden.

We hopen dat deze trainingsvorm de komende weken toegestaan blijft en dat we gespaard blijven van vriestemperaturen zodat het veld bespeelbaar blijft. De toestand van het veld kan snel veranderen: zeker de groepen die in de laatste shift trainen checken best onze website/social media vooraleer te vertrekken.

Het nieuwe trainingsschema kan hieronder teruggevonden worden.

Volgend trainingsschema is van toepassing van 18/01/2021.

Download hier in pdf.

Voor onze kampen werken we als club samen met Sportways. Sportways is een Nederlandse organisatie die al meer dan 30 jaar hockeykampen organiseert in verschillende landen. Deze kampen staan open voor alle hockeyspelers met ervaring. 

Ben jij klaar voor 2021?!

Pak je agenda er maar bij, het is tijd om plannen te maken voor het nieuwe jaar! Wij hebben nu al zin in 2021, met heel veel training, wedstrijden, clinics, fun en hockey, hockey, hockey.

Om in de vakanties óók te blijven hockeyen, zijn er de SportWays Hockeystages bij ons op de club. Tijdens deze stages ga je fanatiek aan de slag met jouw basistechnieken, terwijl je ook jouw hockeyskills gaat verbeteren. De dag sluit je af met een fanatiek toernooi, waar je jouw nieuw geleerde technieken direct toe kan passen. Van verdediger tot aanvaller, iedereen gaat als betere hockeyer naar huis!

Wil jij er als allereerste bij zijn? Ga dan als de wiedeweerga naar de website, want je kunt je nu al aanmelden voor de hockeystages van SportWays!

Hockeystage met Pasen  |  12 t.e.m. 16 april 2021
• Kids, 5 t.e.m. 7 jaar  |  YoungStars, 7 t.e.m. 9 jaar  |  Juniors, 10 t.e.m. 14 jaar

Hockeystage in de zomer  |  5 t.e.m. 9 juli 2021
• Kids, 5 t.e.m. 7 jaar  |  YoungStars, 7 t.e.m. 9 jaar  |  Juniors, 10 t.e.m. 14 jaar

Hockeystage in de zomer (prep kamp)  |  23 t.e.m. 27 augustus 2021
• Kids, 5 t.e.m. 7 jaar  |  YoungStars, 7 t.e.m. 9 jaar  |  Juniors, 10 t.e.m. 14 jaar

Aanmelden en betaling verloopt via sportways!

Schrijf je hier in!

Vanaf 07/10/2019 is onze club verhuisd naar een nieuw veld!

Alle info kan je hier terugvinden.

We hechten veel belang aan sportiviteit en fairplay, dit zowel op als naast het veld. Respect voor tegenstander en scheidsrechter zit in het DNA van de hockey sport! Denk hier aan bij het aanmoedigen van de spelertjes.

We hebben op onze website nog eens de belangrijkste spelregels bij de jeugd weergegeven in handige pictogrammen. Check deze zeker eens.

 

 

© 2021, website powered by Twizzit.com

Shirtsponsors
Hoofdsponsor
Nieuw veld mogelijk dankzij
Fin De Saison 2019
Routebeschrijving

Bezoekende ploeg, toeschouwer of nieuw lid? Klik hier voor een wegbeschrijving en wat toelichting over onze infrastructuur.                       

De contactgegevens van onze ploegmanagers kan je terugvinden onder 'Sportief - Onze competitieploegen'. 

Dender Hockey
Wedstrijd Kalender