Voor het seizoen 2023/2024 zijn onze proeftrainingen afgesloten. Er kan helaas niet meer geprobeerd worden.

Wij organiseren twee keer per jaar een reeks van drie vrijblijvende initiatietrainingen. Tijdens deze initiatietrainingen kan iedereen met interesse om te starten met hockey komen proberen of hockey iets voor hem/haar is. Deze trainingen gaan door in mei en september. Nadien kan ingeschreven worden bij de club.

De volgende reeks initiaties vindt plaats in mei 2024. De data worden een maand vooraf op de website geplaatst. 

Deze proeftrainingen staan open voor meisjes en jongens van geboortejaar 2018 tem geboortejaar 2012. We hebben helaas niet genoeg plaats meer op ons veld om oudere jeugdspelers op te leiden.

Volwassenen zonder ervaring kunnen terecht bij onze trimhockey. Hier kan een heel jaar lang ingestapt worden.

Heb je toch nog specifieke vragen? Stuur dan een mail naar sportief@denderhockey.be

De initiaties zijn je goed bevallen en je wil blijven hockey spelen? Dan dien je zelf initiatief te nemen en je in te schrijven via het formulier op onze website onder 'club - lid worden'. Alle info over het lidgeld is daar ook te lezen. 

Je zal na de inschrijving een mail ontvangen met de betalingsgegevens. Na ontvangst van de betaling schrijven wij je in bij onze club en bij de Vlaamse Hockey Liga. Ontvangen wij het lidgeld niet binnen de 7 dagen zal je inschrijving door ons verwijderd worden. Nadat wij de betaling verwerkt hebben, zal je een log-in ontvangen voor ons ledenplatform Twizzit. Maak onmiddellijk je profiel aan: al onze clubcommunicatie gebeurt via dit platform!

Zodra je ingeschreven bent als nieuwe speler, kan je onmiddellijk langskomen op de trainingen van de oefenjeugd die starten eind augustus samen met de andere trainingen. 

In de oefenjeugd wordt de kinderen de kans gegeven om op eigen tempo de hockeytechnieken aan te leren. Deze kinderen krijgen twee trainingen per week. In de winterstop trainen alle spelers (ook de competitiespelers) één keer per week. Afhankelijk van het aantal spelers per leeftijd zullen de spelers na de winterstop in een ploeg ingedeeld worden om deel te nemen aan competitie. Ga er dus van uit dat je kind vanaf mid februari wedstrijden zal spelen. Wedstrijden vinden altijd plaats op zaterdag en nooit in de schoolvakanties. De jongste ploegen spelen het vroegst op zaterdag. Hoe ouder, des te later op de dag er gespeeld wordt. 

Onze oefenjeugd 1 (geboortejaar 2018) traint één keer per week op woensdag. Competitie is voor hen niet verplicht in het eerste jaar. Na nieuwjaar zal wel de kans gegeven worden om deel te nemen aan competitie met andere kinderen uit de oefenjeugd 1.

Competitiewedstrijden zijn onlosmakelijk verbonden met een teamsport. Als je interesse hebt om te starten met hockey, bedenk dan vooraf of je dit engagement wil aangaan en of er geen conflicten zijn met andere hobby's op zaterdag.  

Op het moment dat er competitie gespeeld wordt, dient er een outfit aangeschaft te worden. Deze outfit kan besteld worden via de webshop van hockeydirect en zit niet inbegrepen in het lidgeld. Alle info hierover kan je op onze site onder de tab kledij terugvinden.

Train je mee met de oefenjeugd, dan dien je zelf je basisuitrusting te kopen: stick, scheenbeschermers en een bit. Alle info hierover onder 'veelgestelde vragen' op onze site.

Onze oefenjeugd is voor seizoen 2023/2024 als volgt ingedeeld:

- Oefenjeugd 1 : geboortejaar 2018 (één training per week)

- Oefenjeugd 2 : geboortejaar 2017 t.e.m. 2012

De trainingsuren voor seizoen 2023-2024 staan op de website.

Heb je nog vragen? Check dan zeker onze veelgestelde vragen of stuur een mail naar sportief@denderhockey.be 

Uiteindelijk zal na een periode van enkel trainingen in de oefenjeugd iedereen ingedeeld worden in een competitieploeg. Dit houdt in dat er naast de trainingen, op zaterdag een wedstrijd gespeeld wordt. Dit vraagt een engagement van de spelers, maar zeker ook van de ouders. Heb je interesse om te starten met een teamsport zoals hockey, bedenk dan zeker vooraf of je dit engagement wil aangaan. 

We streven er naar om elke nieuwe speler in februari met competitie te laten starten in de tweede competitieronde. Dit is wel afhankelijk van of er voldoende andere spelers van dezelfde leeftijd zijn. 

De ervaringen met competitiehockey zijn heel erg positief. De spelers groeien duidelijk naar elkaar toe en komen meer en (nog) gemotiveerder trainen, het spelniveau stijgt elke week en de ouders zijn betrokken en enthousiast. Een investering niet alleen in je tijd, maar ook in je kind. En natuurlijk de mogelijkheid om deel te nemen aan een actief sociaal verenigingsleven!

Wat houdt inschrijven in competitie juist in?

Van de spelers wordt verwacht dat ze het overgrote deel van de wedstrijden kunnen komen en zo niet tijdig verwittigen. Aanwezigheid op training wordt -in de mate van het mogelijke- sterk aangeraden omdat er meer en meer op specifieke spelsituaties getraind zal worden. Alle wedstrijden vinden plaats op zaterdag.

Deze stap kan voor onze club nooit lukken als de ouders zich niet mee engageren. Voor elke ploeg zoeken we een aantal personen die de zaken 'trekken'. Zijnde:

- Ploegverantwoordelijke: aanspreekpunt van de ploeg. On line wedstrijdblad invullen, communiceren wedstrijdkalender en vertrekuur, zorgen dat er voldoende spelers aanwezig zijn.

- Coach: de ploeg begeleiden, opstellen en wissels doorvoeren, terugkoppelen met de trainers

- Scheidsrechter: je krijgt van ons een korte opleiding en kan on line een examen afleggen. We willen benadrukken dat alle scheidsrechters ouders zijn die allemaal gewoon hun best doen. In hockey is het not done dat spelers en ouders aan de kant commentaar geven op de scheidsrechter. Er wordt heel veel nadruk gelegd op fair play, op en naast het veld. 

- Bardienst: elke ploeg verzorgt één à twee keer per competitieronde een barshift van 3 uur in het clubhuis. 

Uiteraard begeleiden wij als club iedereen bij deze taak en zullen wij iedere vrijwilliger vooraf duidelijk informeren. De ervaring leert dat iedereen in het begin onzeker is, maar dat dit snel plaats ruimt voor enthousiasme en betrokkenheid. Zonder de vele vrijwilligers geen hockeysport!

Shirtsponsors
Hoofdsponsor
Nieuw veld mogelijk dankzij
Dender Hockey
Trimtoernooi
Clubshop

Routebeschrijving

Bezoekende ploeg, toeschouwer of nieuw lid? Klik hier voor een wegbeschrijving en wat toelichting over onze infrastructuur.                       

De contactgegevens van onze ploegmanagers kan je terugvinden onder 'Sportief - Onze competitieploegen'. 

Veldsponsors
Wedstrijd Kalender

© 2022, website powered by Twizzit.com