We organiseren op onze club in augustus twee erkende VTS opleidingen:

- start to coach (klik hier om in te schrijven)

- initiator hockey  (klik hier om in te schrijven)

Doelpubliek

Deze opleidingen staan open voor alle spelers (geboortejaar 2008 of ouder) én ouders met interesse. Na het volgen van deze opleiding kunnen geïnteresseerden vrijblijvend training geven op onze club.

Ouders met interesse in de sport van hun kinderen zijn meer dan welkom op de start to coach, dit zonder dat een engagement als trainer of coach verwacht wordt. Wil je nadien toch de stap zetten naar trainer of coach kan dit altijd.

Coach je al een ploegje is de Start To Coach zeker interessant om mee te pikken!

Welke opleiding?

De start to coach opleiding betreft de vroegere aspirant initiator opleiding. Deze opleiding, die op zichzelf staat, werd geïntegreerd in de initiator opleiding en vormt nu de eerste module van de initiator opleiding. Iemand die direct de initiator opleiding wil volgen, zal dus eerst de start to coach moeten doen. Maar je kan ook perfect enkel de start to coach doen. Volg je op een later tijdstip de opleiding initiator wordt deze module dan vrijgesteld.

Spelers/ouders die vorig jaar de start to coach gevolgd hebben op de club en dit jaar de initiator opleiding willen volgen, krijgen dus nu een vrijstelling voor deze module. Dit geldt niet voor de spelers met een (oud) aspirant initiator diploma, deze dienen de start to coach nog te volgen voor het behalen van een initiator diploma.

Meer info over de opleiding zelf kan je hieronder terugvinden in een aparte bijlage.

Data en praktisch

De opleidingen gaan door in ons clubhuis op:

- start to coach: dinsdag 15/08, donderdag 17/08, dinsdag 22/08 en donderdag 24/08 telkens van 18u tot 21u.

- initiator: maandag 28/08 tem donderdag 31/08 telkens van 08.30u tot ongeveer 17u.

Je schrijft je in via het formulier op onze website. Wij bezorgen je dan alle praktische info. Je zal zelf een VTS profiel dienen aan te maken en een inschrijvingsgeld dienen te betalen aan de VTS. Dit wordt terugbetaald door de club bij engagement van 1 jaar training/coaching geven.

Meer info kan je terugvinden:

- een gedetailleerde beschrijving van de opleidingen

- gedetailleerde lessenroosters

Vragen hierover? Contacteer onze opleidingsverantwoordelijke Niels via sportief@denderhockey.be